Pengunjung digalakkan menggunakan browser Mozilla Firefox untuk paparan yang lebih baik dan menghindarkan daripada adsense yang tidak diperlukan.
ALBUM ANGSADARIA

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [24] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62]

Hubungi ANGSADA-RIA untuk tempahan anak ayam kampung, Anak Ayam Belanda, Ayam eksotik dan lain-lain.. Terima kasih.. En. Azmi Mainon 013-2667840 (Mobile) 03-32248133 (Tel/Fax) Facebook Pusat Ternakan Angsadaria Terima Kasih

Wednesday, 5 October 2011

    Walaupun keinginan anda untuk memiliki ayam bantam begitu meluap-luap dan waktu itu wang pun tengah ada maklumlah lepas dapat gaji awal bulan, jangan terburu-buru membeli bantam terutamanya melalui laman 'mudah. com' kerana ramai yang dah terkena bantam yang dibeli tak ori macam dalam gambar. Jangan marah kepada mereka yang menjual bantam yang benar-benar ori. Memang ada yang jujur tapi tak ramai.
    Kedua-Jangan membeli bantam yang masih kecil. Memanglah murah tapi kita tak nampak lagi ciri-ciri orinya kerana belum tumbuh atau belum kelihatan. Lagi pun anak bantam mudah mati (risiko kematiannya tinggi).
    Antara ciri-ciri bantam ORI yang dapat dilihat ada 5 dan yang tidak dapat dilihat ada satu.
o Bantam dewasa terutamanya yang jantan- Di leher dan bahagian belakang badan tidak ada bulu halus. Leher bantam tetap bercorak seperti di badannya juga tetapi corak di leher lebih kecil.
o Setiap helai bulu bantam ori ada corak hitam di bahagian tepinya. Manakala bulu  bantam tak ori  kadang ada corak hitam kadang kala tak ada corak yakni putih terus. Anda boleh bandingkan antara dua gambar di atas.
o Bantam ori tak akan tumbuh bulu lawi (bulu dua helai yang tumbuh panjang di bahagian ekor ayam jantan) Bantam tak ori akan ada bulu lawi walaupun mengambil masa yang lama untuk tumbuh.
oWarna kaki ayam bantam adalah kelabu.
o Balong bantam jantan yang ori adalah balong bunga. Bantam tak ori balong papan. Tak kira jantan atau betina.
    Manakala ciri-ciri yang tidak kelihatan ialah; anak-anak bantam ori 100% akan mempunyai ciri-ciri ori juga. Anda lihatlah sendiri anak bantam anda jika menetas dan hidup sihat,  katakan 20 ekor semuanya dan semuanya nampak ori kira oklah induk bantam anda tu tapi jika 70% ada ciri-ciri ori dan 30% lagi ada ciri tak ori bermakna induk bantam anda itu dah tak berapa ori walau pun anda beli dengan harga yang mahal.


Share/Save/Bookmark

2 comments:

IBU PUSPITA 11 June 2015 at 05:52  

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Blog Widget by LinkWithin

Expert Village

Youtube

+ Kepelbagaian makanan untuk anak ayam..[1]
+ Cara membina reban ayam pedaging..[2]
+ Cara membuat sarang ayam bertelur..[3]
+ Kaedah mengelakkan anak ayam dari pemangsa..[4]
+ Cara memilih telur ayam untuk dieram..[5]
+ Cara memindahkan anak ayam yang baru lahir..[6]
+ Jerami padi sebagai tempat rehat anak ayam..[7]
+ Cara memberi vaksin anak ayam..[8]
+ Air amat penting untuk anak ayam..[9]
+ Kandungan diet yang penting untuk anak ayam..[10]
+ Ruang yang diperlukan untuk anak ayam..[11]
+ Sistem California Kid untuk anak ayam..[12]

PELAN KE ANGSADA-RIA (KLIK PADA GAMBAR)

CONTOH LADANG ITIK PEDAGING

  • Hanya satu jalan masuk+celup kaki/kenderaan
  • Gumboots+lab coats untuk pelawat
  • Pelawat mesti mencelup kaki
  • Pagar perimeter ketinggian 6'
  • Ketinggian pagar minima 5' di kawasan pengeluaran
  • Amalan perladangan yang baik
  • Klik disini

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP